Hervannan puu­ker­ros­ta­lo

2018-2020

Sijainti: Hervanta, Tampere

Suunnitteluala: Asuntosuunnittelu

Laajuus: 3 467 m2

Tilaaja: YIT Rakennus OY

Status: Valmistunut

Ym­pä­ris­töön­sä istuva puu­ker­ros­ta­lo

As Oy Tampereen Tohtorin asuinkerrokset koostuvat tilamoduleista, jotka on toteutettu puurankarunkoisena ti­lae­le­ment­ti­ra­ken­ta­mi­sen tekniikalla. Kohde on asuinkerrostalo, jossa on kellarikerroksen lisäksi viisi asuinkerrosta ja yhteensä 64 asuntoa. Julkisivut, parvekkeet, hissikuilu ja muut täydentävät rakennusosat ovat puuta.


Rakennus sijoittuu suurkorttelin keskelle tulevan Latsaruksen puiston länsilaidalle Tieteenkadun varteen. Massoittelun yksityiskohdilla sekä ikkunoiden sijoituksen ja julkisivujen värityksen vaihtelulla on luotu yhtäaikaa sekä eloisa että ympäristöönsä sopeutuva kokonaisuus. Tieteenkadun puolella rakennus rajaa katua rakennuksen päädyn ohella yhtenäisen aidan ja siihen liittyvien katosten ja porttien avulla vahvistaen kadun kaupunkimaista ilmettä ja huokoistaen tilan yksityisyyden asteita. Samalla suojataan luonteeltaan kaupunkimaista ja viereiseen puistoon avoimesti avautuvaa piha-aluetta. Idän puolella rakennus asettuu jämäkästi osaksi Latsaruksen puistoa rajaavia, väkevän sinisiä ja kadun puolen julkisivua matalampia rakennusten päätyjä.


Asukkaille on sisäänkäynnin yhteyteen sijoittuva ja kadulle avautuva kerhotila. Ylimmässä kerroksessa on yhteiseen käyttöön tarkoitettu ja vehreään puistoon avautuva katettu terassi. Asunnot ovat valoisia ja niistä avautuu näkymät sekä viereiseen vehreäksi rakentuvaan puistoon että Tieteenkadulle.