Sunds­ber­gin puu­ker­ros­ta­lo

2018-2022

Sijainti: Sundsberg, Kirkkonummi

Suunnitteluala: Asuntosuunnittelu

Laajuus: 1 555 m2

Tilaaja: Alavus Tilaementit Oy

Status: Valmistunut 2022

Vä­ri­lois­toa Kirk­ko­num­mel­la

As Oy Konsulinkaari on nelikerroksinen puurakenteinen asuinkerrostalo. Rakennus koostuu tilamoduleista, jotka on toteutettu ris­tiin­la­mi­noi­duis­ta massiivipuulevyistä (CLT) ti­lae­le­ment­ti­ra­ken­ta­mi­sen tekniikalla. Yhtiössä on 19 kpl huoneistoja. 


Rakennus koostuu kolmesta haarasta, jotka suuntautuvat keskeisestä porrashuoneesta kohti tontin eri kulmia. Tämä ratkaisu tuottaa asuntoihin avoimia ja vähintään kahteen suuntaan avautuvat näkymät. Lisäksi kolmeen osaan jaettu rakennusmassa luo talolle kokoaan pienemmän, ihmisläheisemmän ja naapuruston pien­ta­lo­ra­ken­ta­mi­seen luontevalla tavalla liittyvän ulkoisen ilmeen. Leikkisästi taitteinen katto luo rakennukselle kiinnostavan ja tavanomaisesta rakentamisesta positiivisella tavalla erottuvan ilmeen.


Kokonaisuudessaan tunnelma on luonnonläheinen. Puu on rakennuksessa läsnä monipuolisesti niin ulkona, porrashuoneissa, kuin asunnoissakin. Väljä ja valoisa porrashuone toivottaa niin asukkaat kuin vieraat lämpimästi tervetulleeksi.

Asunnot ovat tehokkaasta tilankäytöstään huolimatta toimivia ja helposti kalustettavia. Ne avautuvat pääasiassa lattiatasolta lähtevillä korkeilla ikkunoilla sekä läntiseen puistoon että muualle lähiympäristöön. Samalla valo tulvii sisään asuntoihin eri suunnista vuorokauden rytmissä. Asuinhuoneiden sisäkatot sekä osa ulkoseinistä ovat kuultokäsiteltyä massiivipuulevyä. Lasitetut ja reilun kokoiset parvekkeet soveltuvat moneen käyttöön ja vahvistavat asuntojen luonnonläheistä ja pientalomaista tunnelmaa. Asuntojen sisä- ja ulko-oleskelutilat yhdistyvät toisiinsa luontevalla tavalla suurten lasipintojen ja kulkuaukkojen välityksellä.